Coaching

JKPN geeft workshops, trainingen en seminars

Organisatie

JKPN organiseert evenementen, trainingsweekenden en activiteiten.

Hulp en ondersteuning

JKPN biedt hulp met advies en training of persoonlijke ondersteuning

Muzikaal

Muz Muzikaal wordt er nog wel wat gevraagd. Arangementen worden veelal geschreven voor volwassenen en deze arrangementen moeten dus aangepast worden. Ook het repeteren en aanleren van repetoir gaat wezenlijk anders dan bij volwassenen.

Marketing

Mar Muzikaal kun je de zaak op orde hebben, maar hoe kom je nu aan voldoende leden om het koor ook levensvatbaar te krijgen en houden? Een wezenlijke zaak die niet eenvoudig is met jeugd van diverse leeftijden.

Pedagogisch

Ped Dan is er een koor en dan? Hoe hou je ze gemotiveerd? Betrokken? En hoe leer je ze het beste nieuwe dingen? Allemaal vragen waarop onze experts het antwoord hebben.

 

Een jeugdkoor is geen versimpelde versie van een volwassenkoor. Alles is anders. De stemhoogtes, repertoirekeuze, de stijl van de arrangementen maar ook de concentratieboog, de motivatie en de ambitie. High speed repeteren en je input aanpassen aan de belevingswereld van de jongeren is essentieel. Dat is de manier om je koor in balans te houden. Weinig afvallers en trouwe betrokken zangers. 
Marlous Luiten
Marlous Luiten
Zangcoach/Arrangeur

Onze experts

Bij een jeugdkoor heb je te maken met veel verschillende doelgroepen. Je hebt te maken met ouders en met kinderen. En die moet je weer onderverdelen in kinderen, pubers en jong-volwassenen. Ieder met een eigen taal en eigen communicatiemiddelen. Om ze allemaal te bereiken en te betrekken vraagt om een kennis van zaken.
Oscar Groenewout
Oscar Groenewout
Marketing expert

 

Een repetitie met een jeugdkoor is hetzelfde als lesgeven aan een klas. Je hebt te maken met verschillende individuen. Elk individu met zijn/haar eigen leerstijl, spanningsboog en onderwijsbehoefte. De kunst is om een balans te vinden tussen heel veel plezier maken, orde te houden en het maximale uit ieder kind en de groep als geheel te halen.
Myrthel Groenewout
Myrthel Groenewout
Onderwijskundige/pedagoog

 

Stichting Jeugdkoorplan Nederland

Van der Burghstraat 9
3341 GS HI Ambacht

078-8804590

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

kvk: 63113635

 

 

Wat is Jeugdkoorplan Nederland (JKPN)?
JKPN is een stichting die door middel van het ondersteunen en faciliteren van jeugdkoren het meerstemmig zingen onder kinderen en jeugd wil stimuleren. JKPN wil zich ontwikkelen tot het kenniscentrum voor moderne jeugdkoren.

Voor wie is JKPN?
JKPN is er voor dirigenten, arrangeurs, vocalcoaches, muziekdocenten, bestuursleden en al die anderen die met samen zingen te maken hebben.
Kortom iedereen die met een koor en de organisatie te maken heeft.

Uit wie bestaat JKPN?
JKPN is een samenwerking tussen een aantal zeer gemotiveerde professionals die allen een passie hebben voor werken met jeugd en muziek.
Elke expert brengt kennis en ervaring met zich mee. Bovendien beschikken al deze experts over een uitgebreid netwerk met coaches. Ook deze coaches hebben allen hun eigen vakgebied en specialiteit. Zo beschikken we over een compleet arsenaal aan specialisten die u op elk gebied kunnen adviseren, ondersteunen, coachen of assisteren.

Met wat voor vragen kan ik bij JKPN terecht?
Wij kunnen antwoorden bij vragen op muzikaal gebied, maar ook op het pedagogisch vlak. Voor hulp bij marketing, sponsoring, organisatorische vragen, maar ook voor vragen over ondersteunende taken kunt u bij JKPN terecht. JKPN heeft voor bijna alles een specialist in huis. 

Wat verstaat JKPN onder moderne jeugdkoren?
Onder moderne jeugdkoren verstaan we jeugdkoren die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen, pubers en jong volwassenen. Koren die de wens hebben het vaak bestaande stoffige imago af te werpen en te communiceren en te handelen naar de huidige tijdsgeest.

Kan ik alleen met een bestaand koor of zangroep terecht?
Of het nu gaat om een bestaand koor of om een nieuw op te richten koor. JKPN kan helpen.

Wat is het doel van JKPN?
JKPN heeft als doel kennis te delen en op die manier samen zingen (in jeugdkoren en/of zanggroepen) in Nederland naar een hoger niveau te brengen.
Zowel op kwalitatief als kwantitatief niveau. 

Oftewel, beter, vaker en meer.

Waar vind ik JKPN?
JKPN geeft trainingen en ondersteuning door het hele land. Dit kan bij u op locatie of op een centrale locatie.
Met een groep of individueel.

 

Neem contact op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief